BAISHIZHOU

In the midst of the urban Baishizhou district, where the houses are so close together that daylight reaches only the upper floors, there is a peculiar mood of light, punctuated by direct sunlight. The neighbourhood dates back to the 1960s and 70s when more and more migrant workers came to the city looking for housing. The “hand-shake” architecture made it possible to effectively use the initially limited urban space. It is one of the few remaining urban quarters in the city, which gradually have to give way to the newly planned “gated communities” or new office towers. However, the architecture from the beginnings of the rapidly growing city also provides a protective cover in the middle of the transparent and generously planned urban spaces, in which there is little public space for individual use by the residents.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *